Wellness jako umělecké dílo?

Poznejte, co dokáže sklo!

Odpočinek, klid, relaxace. To je hlavním posláním wellness. Splnit se to dá celkem snadno, stačí si vybrat jednotlivé prvky sauny či wellness tak, aby splňovaly vaše představy. Doba se ale mění a trendy se neustále vyvíjejí. Se zvyšujícími se požadavky na komfort, design i originalitu rostou požadavky na vzhled wellness. Klasické “pěkné” prostředí už často nestačí, a touha odlišit se hraje mnohdy hlavní úlohu při návrhu a realizaci projektů. Není však třeba zacházet do extrémů. Někdy stačí opravdu málo. Co doporučujeme my? Sklo.

"Klasické pěkné prostředí už často nestačí...."

Skleněné prvky rádi využíváme hned z několika důvodů. Jeden z nejdůležitějších důvodů je pocit. Pocit vzdušnosti a bezpečí. Odbourání pocitu stísněnosti a snížení strachu ze saunování v uzavřeném prostoru. Sauna díky prosklení vypadá mnohem větší a vzdušnější.

Pokud zvolíte prosklení do venkovních prostor, získáte tím navíc také krásný výhled. Jako plus určitě můžeme brát také to, že sauna je mnohem lépe prosvětlená. A co dál? Estetika. Design. Modernost. Sklo prostě a jednoduše vypadá luxusně. Použijte jej na těch správných místech, a dodáte tak wellness úplně jinou atmosféru.

Dalším důvodem pro využití skla je bezpečnost. Do sauny je díky prosklení dobře vidět. Provozovatelé sauny tak mají rychle přehled o tom, co se v ní děje. A pokud máte strach z pořezání, nebojte se. Všechny skleněné prvky jsou vždy zhotoveny z bezpečnostního kaleného skla. Toto sklo nejen, že odolává velkým změnám v teplotách, ale je také mnohem pevnější a při rozbití se roztříští na maličké neostré kousky. Žádné zranění vám tedy nehrozí.

Sauna na míru
Díky prosklení působí sauna vzdušně a méně stísněně.

A jak sklo v sauně využít?

Pokud to chcete vzít rovnou od podlahy, zvolte úplné nebo částečné prosklení sauny. To vypadá tak, že je jedna nebo více stěn tvořena převážně sklem. Takové prosklení působí luxusně a saunu krásně otevře. Tento krok je však nutno promyslet dopředu. Musíte si jej naplánovat již před stavbou, aby se dalo řádně zakomponovat do konstrukce.Můžete ale využít i některých z méně inovativních skleněných prvků. Skleněné dveře, skleněná okna, skleněné doplňky. Možností se vám nabízí spousta, stačí si jen vybrat.

Že chcete něco víc? Pozvednout vaše wellness o level výše? Něco originálního, designového, luxusního? Naše odpověď zní jasně, designové prvky. Propojení moderní sauny s designovými prvky z ní udělá doslova umělecké dílo. Za nás můžeme doporučit například skládané sklo, které velmi rádi využíváme při našich realizacích. Tyto designové prvky vám na zakázku vyrobí odborníci, například ze společnosti “Architekti Beránek”, která je specialistou na prvky z lehaného skla a se kterou spolupracujeme již po mnoho let.

"Propojení moderní sauny s designovými prvky z ní udělá doslova umělecké dílo."

Při výrobě produktů z lehaného skla je využita sádrová forma, do které se vrství roztavené sklo. A co lze tímto způsobem vytvořit? Téměř cokoliv. Stačí předložit představu a domluvit se na konkrétní podobě. Ledovače, zvlhčovače a relaxační fontány. A spousta dalších designových prvků a atrakcí. S tím vším máme zkušenosti. Prvky využíváme nejčastěji v parní a bylinné sauně, kam se stylově hodí nejvíce. Navíc se dají vhodně propojit s využívanou technologií těchto saun. A pár konkrétních míst, kde jsme prvky využili? V Zámečku Petrovice jsme nechali navrhnout květinu do bylinné sauny a originální ledovač do ochlazovací místnosti. Casino Rozvadov se pak pyšní luxusním květem ze skládaného skla v bylinné sauně.

Na co si dát u designových prvků pozor? Musíte myslet na celkový vzhled wellness. Jedině díky vhodné kombinaci s ostatními prvky lze docílit onoho “uměleckého dojmu”. Pomoci si můžete například keramickým obložením, použitím různých typů stěrek nebo mozaikovými dekoracemi. Ať už ale při tvoření wellness využijete jakékoliv prvky, je nutno myslet celistvě. Přemýšlejte o projektu jako o celku, a snažte se vše sladit, aby nedošlo k “přebíjení” jednotlivých prvků. A pokud nemáte ono pověstné “umělecké střevo”, nebojte se navštívit odborníky. Ti mají spoustu zkušeností s tvorbou podobných uměleckých děl, a rádi vám poradí. Pro inspiraci přidáváme pár fotek z našich realizací.

Vzdušnější, bezpečnější, krásnější. Takové může být i vaše wellness. A to “jen” za pomoci skla a skleněných prvků. A pokud toužíte po něčem víc, nebojte se. Možnosti jsou téměř neomezené, vymyslet se dá cokoliv.  Sklo, designové skleněné prvky, mozaikové dekorace a další. To vše vám může pomoci při tvoření. A jedna malá rada na závěr. Všeho moc škodí, a v jednoduchosti je síla. Takže nepřekombinujte, a pokud z toho máte strach, přijďte třeba k nám.

GALERIE

NAHORU