Finské sauny

To pravé saunování, jako ve Finsku

Pokud jste vyznavačem tradičního saunování, je pro Vás Finská sauna to pravé. Jedná se o klasickou saunu, původem z Finska, která je typická pro svou vysokou teplotu, nízkou vlhkost a dřevěný interiér. Hlavními prvky jsou dřevěné obložení, dřevěná lavice, a saunová kamna, která místnost vytápějí.

Teplota v sauně by měla být v rozmezí 100-110°C, s vlhkostí vzduchu 3-12%. V zásadě rozlišujeme dva druhy finské sauny, klasická (suchá sauna, nízká vlhkost, vysoká teplota) a sauna s parními nárazy (vyšší vlhkost, polévání žhavých kamenů vodou).

Dřevo používané v sauně musí být kvalitní, dobře vysušené a s Thermo úpravou. Jednotlivé dřeviny se od sebe liší vzhledem, sukovitostí a odolností. Samotná stavba sauny může být různě časově i finančně náročná. Záleží nejen na zvolených rozměrech a materiálu, ale také na provedení sauny (typová/na míru).

Čemu věnovat pozornost při výběru sauny?

PROVEDENÍ

Venku nebo doma? Klasická nebo atypická? Aby sauna vyhovovala Vašim požadavkům, je třeba vybrat správné provedení sauny. Nabízíme sauny typové, na míru a venkovní sauny.

DŘEVO

Dřevěné obložení tvoří podstatu finské sauny. Je proto důležité vybrat dřevo dle Vašich představ. Typickými dřevy používanými ve finské sauně jsou severský smrk, topol, osika, abachi, cedr nebo hemlock.

TECHNOLOGIE

Pro správné fungování sauny je nutno využít správné technologie. U finské sauny jsou nejdůležitější saunová kamna, saunová regulace a také osvětlení sauny. Proto jsme tady mi abychom vám poradili.

GALERIE

Pojďme společně vytvořit něco velkého

V následujícím formuláři nám nadefinujte Vaši představu, nebo si s námi domluvte schůzku.
Připravíme Váš sen!

NAHORU