Saunové technologie

Pro správný chod Vaší sauny

Saunu tvoří nejen dřevěné obložení a hezký interiér. Důležitou roli mají především saunové technologie, které zaručují správný chod a fungování sauny. Mezi nejdůležitější technologie patří saunová kamna, saunová regulace a osvětlení sauny. Výběr správné technologie má velký vliv na řádné fungování sauny, proto je třeba mu věnovat dostatek času. Pokud si s výběrem nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám pomůžeme.

Saunová kamna

TEPLO DO VAŠÍ SAUNY

Jednou z nejdůležitějších technologií v sauně jsou saunová kamna. Ta tvoří podstatu sauny a slouží jako zdroj tepla. Pro finskou saunu lze použít kamna na dřevo, elektrická nebo plynová. Výběr vhodného typu a výkonu záleží na typu, materiálu a velikosti sauny.

Kamna na dřevo jsou tradiční, respektují finské zvyklosti, kdy proces vyhřívání sauny byl součástí saunovacího ceremoniálu. Mohou být umístěna přímo v sauně, ideální ovšem je, když se topeniště nachází mimo prostor sauny. V saunovací místnosti pak najdeme pouze zdroj sálavého tepla, díky čemuž nedochází k úbytku kyslíku v prostoru sauny. Modernější verzí jsou elektrická kamna, která vytopí místnost stejně dobře, ale s menší námahou. Jsou jednodušší na obsluhu a není potřeba stálá zásoba dřeva. 

Naše společnost disponuje vlastními kamny Salus. V naší nabídce najdete také saunová kamna značek Harvia a EOS.

Saunová regulace

Saunová regulace

ABY VÁM NEBYLO PŘÍLIŠ HORKO

Abychom mohli teplotu v sauně regulovat, je potřeba vybavit saunu regulátorem teploty. Pomocí něj lze ovládat kamna tak, aby byla místnost vyhřátá na požadovanou teplotu.

Regulace nabízí spoustu funkcí, které se odvíjejí v závislosti na modelu. Lze ji propojit nejen s kamny, ale také s parním generátorem, osvětlením, reproduktory apod. Díky tomu lze získat centrální jednotku ovládání, pomocí které lze nastavit režim provozu přesně dle Vašich požadavků. Pokročilé modely nabízejí prémiové funkce jako například předvolbu zapnutí až na 7 dní dopředu, větší množství profilů, dálkové ovládání a mnoho dalšího.

Zabýváme vývojem vlastních regulátorů Salus. Také nabízíme regulace značky Harvia, EOS a Sentiotec. Naši nabídku najdete na eshopu.

Saunové osvětlení

JEDINEČNÁ ATMOSFÉRA DÍKY HŘE SVĚTEL

Chcete se při saunování dívat na vaše oblíbené souhvězdí? Žádný problém, stačí svou pozornost zaměřit na osvětlení sauny.

Volba světla ovlivňuje celkový dojem ze saunování. Správně zvolené světlo podtrhuje vzhled sauny a dodává ji jedinečnou atmosféru. Vyberte si intenzitu a barvu světla tak, aby pro vás byl požitek ze sauny maximální.

Mezi klasické osvětlení patří světla nástěnná, rohová, nebo světla umístěná pod lavicí. Základní druhy a jejich popis najdete v našem eshopu. Při stavbě Vašeho wellness lze však být i více kreativní. Níže v galerii můžete načerpat inspiraci, co vše lze pomocí světel vytvořit.

GALERIE

NAHORU