Solná sauna

Spojení pozitivních účinků saunování a soli

Solná sauna funguje na podobném principu jako klasická, spojuje však pozitivní účinky saunování a účinky inhalování soli. Saunová kabina je tak obohacena o l, a to ve formě solných cihel nebo generátoru solných aerosolů. Generátor jako jediná technologie zaručuje 100% inhalaci soli, čímž nám umožňuje provádět tzv. Haloterapii, tedy vdechování vzduchu se solnými částicemi. Teplota je nižší než v klasické sauně, cca 40-55 °C, s vlhkostí 15-30%.

Díky relativně nízké teplotě i vlhkosti se v sauně dobře dýchá. Sůl je navíc bohatá na velké množství minerálů, jako jsou jod, brom, vápník, hořčík, draslík a další.  Působením tepla se minerály uvolňují ze soli do ovzduší, díky čemuž je možné sůl inhalovat.

Inhalace soli zrychluje regeneraci organismu po vyčerpání ze sportu či stresu, působí blahodárně na dýchací cesty, zmírňuje astma a podporuje detoxikaci. Zároveň se sůl ze vzduchu dostává do pokožky, kterou zjemňuje a změkčuje. Pobyt v solné sauně se tak řadí mezi přírodní léčebné metody.

Stavba solné sauny

Výhoda solné sauny je v tom, že ji můžete vytvořit již z hotové sauny. Změňte svou saunu na místo, kde budete nejen čerpat energii a dobrou náladu, ale zároveň také inhalovat sůl.

Přeměna hotové sauny

Saunu můžete přeměnit přidáním solných panelů nebo košů se solí. Pokud chcete využít solného roztoku, stačí nainstalovat generátor solného aerosolu či Soldos, které pomáhají regulovat množství solných částic ve vzduchu.

Stavba nové sauny

Pokud plánujete saunu stavět od základu, můžete ji navrhnout přesně dle svých přání. Pro solnou saunu je typická stěna ze solných cihel. Ta bývá zpravidla podsvícena, díky čemuž lze docílit příjemné atmosféry a uklidňujícího dojmu.

TECHNOLOGIE PRO SOLNÉ SAUNY

Pro vytvoření solné sauny můžete využít několik možností. Solné cihly představují jednodušší a rychlejší variantu, a lze je použít pro stavbu solných panelů, nebo do solných košů. Pokud ovšem chcete zajistit přesné dávkování soli v koncentrované podobě, doporučujeme využití speciálních technologií pro solné sauny, jako jsou solné generátory nebo technologie Soldos.

Více informací o technologiích najdete na této stránce.

GALERIE

Pojďme společně vytvořit něco velkého

V následujícím formuláři nám nadefinujte Vaši představu, nebo si s námi domluvte schůzku.
Připravíme Váš sen!

NAHORU