Technologie pro solné sauny

Použití solných cihel zajišťuje uvolňování minerálů do ovzduší, pro maximální účinnost solné sauny je však vhodné vybavit kabinu také speciálními technologiemi. Naše sauny vybavujeme solnými generátory nebo technologií Soldos. Obě tyto technologie pomáhají regulovat množství solných částic ve vzduchu.

Technologie Soldos využívá roztok chloridu sodného, který je v pravidelných intervalech vstřikován do prostoru sauny. Díky tomu je vytvořeno antibakteriální prostředí, a do ovzduší se dostávají solné částice.

Solný generátor naopak funguje na suché bází. Malé částice soli jsou přetvořeny v solný aerosol, který je ve formě mlhoviny vypouštěn do sauny. Koncentrace soli je navíc snímána čidlem, proto je udržováno její optimální množství. Solný generátor tak jako jediná technologie zaručuje 100% inhalaci soli. 

Při stavbě solné sauny existují i další možnosti. Do sauny lze například instalovat solná kamna Salt Wells, která jsou opatřena osvětlenými solnými panely. Dále je možnost využít solná osvětlení, které mimo uvolňování soli poskytují možnost chromoterapie - léčbu světlem.

Pro představení všech možností vybavení solné sauny nás neváhejte kontaktovat.

NAHORU