Sůl v sauně? Rozhodně!

Haloterapie pro Vaše zdraví

Halos, sůl. Haloterapie, vdechování vzduchu se solnými částicemi. Spojení pozitivních účinků saunování se solí je známo právě jako Haloterapie. Tu lze provádět pomocí solné sauny, kdy je klasická sauna obohacena o solné cihly nebo solný aerosol.

Teplota v solné sauně je nižší než v klasické, cca 40-55°C, s vlhkostí 15-30%. Díky relativně nízké teplotě i vlhkosti se v sauně dobře dýchá, proto je vhodná i pro začátečníky.

Sůl je bohatá na velké množství minerálů (jod, brom, vápník, hořčík, železo, sodík, draslík,..), které se díky působení tepla uvolňují společně s anionty do ovzduší. Inhalace soli působí blahodárně na dýchací cesty, zmírňuje astma, čistí organismus a podporuje jeho detoxikaci. Zároveň se sůl ze vzduchu dostává do pokožky, kterou zjemňuje a změkčuje. Pobyt v solné sauně se tak zařazuje mezi přírodní léčebné metody.

Výhoda solné sauny je také v tom, že ji můžete vytvořit z již hotové sauny. Vaše finská sauna, či infrakabina se tak mohou změnit na místo, kde budete nejen čerpat energii a dobrou náladu, ale zároveň i inhalovat sůl. Stačí ji doplnit o solné panely či koše se solí, nebo nainstalovat vhodné technologie - generátor solného aerosolu, soldos.

Pokud plánujete solnou saunu stavět od základu, nabízí vám to větší možnost kreativity. Saunu si navrhnete dle svých přání. Stěna ze solných cihel je pro tuto saunu typická. Cihly bývají zpravidla podsvíceny, díky čemu lze docílit příjemné atmosféry. Sauna tak působí uklidňujícím dojmem, což ještě zesiluje její účinky.

GALERIE

NAHORU