Parní sauna

Jedinečná kombinace tepla a vlhka v jedné kabině

Příjemné teplo, vysoká vlhkost a všudypřítomná mlha. To jsou typické rysy parní sauny. Teplota je zde nižší než v klasické sauně (40-50°C), a vlhkost může být až 60%.  Saunová kamna jsou v případě parní sauny propojena s parním generátorem, který se stará o tvorbu mlhy. Na rozdíl od finské sauny se nevyužívá dřevěné obložení. Kvůli vysoké vlhkosti je vhodné použít keramické kachle

Díky nižší teplotě je sauna vhodná i pro osoby, které hůře snášejí pobyt v klasické sauně. Přítomnost páry navíc zesiluje účinky klasické sauny. Je známá pro své účinky na pokožku, kdy pomáhá k pročištění pórů a zanechává kůži jemnou a hebkou. Navíc působí příznivě na dýchací cesty, pobyt v kabině se doporučuje například při problémech se záněty dýchacích cest. Účinky lze ještě zvýšit při použití aromaterapie, kdy je pára obohacena o éterické oleje.

TECHNOLOGIE PRO PARNÍ SAUNY

Pro správnou funkčnost parní kabiny je třeba zajistit vhodné technologie. Jedná se především o parní generátor, dávkovač esencí a ovládací jednotku.

Parní generátor je důležitý pro tvorbu páry, a jeho výkon je třeba přizpůsobit velikosti a typu kabiny. Pro využívání aromaterapie je pak vhodné instalovat dávkovač esencí.

Abychom mohli technologie snadno ovládat, je třeba nainstalovat odpovídající saunovou regulaci, která nám umožní ovládat nejen teplo v sauně, ale také vlhkost.

Více informací o technologiích pro parní sauny najdete na této stránce.

GALERIE

NAHORU